WTC

Na een goede nachtrust hadden we vandaag van alles op het programma staan.
Eerst ontbijten bij Pearl diner, hier probeerden ze ons al gelijk teveel te laten betalen, maar gelukkig was ik uitgeslapen. Dus werd er een nieuwe rekening opgemaakt.
Toen om 10.00 uur een guided tour bij the 9/11 memorial Pools , hier kregen we uitleg over de gedachte achter het ontstaan van de Pools en verschillende persoonlijke verhalen van overledenen bij de ramp. Je kreeg een koptelefoon waardoor het goed te volgen was, want het stromend water van de vijvers maakt veel lawaai. Dit hoor je zelf boven alle sirenes e.d. uit, dit is bewust zo gemaakt.
De namen van de slachtoffers zijn allemaal uitgesneden in staal, zelfs als er sneeuw ligt , zijn ze nog zichtbaar. Op verjaardagen wordt er een roos bij de naam van de jarige geplaatst, dit werd in eerste instantie door een vrijwilligster gedaan. Toen de 9/11 groep dit hoorde hebben hun dit overgenomen. We vonden het een informatieve rondleiding.
Terwijl ik dit verslag maak, komt er een film over 9/11 op de tv, hoe toevallig.
Na de tour hadden we een ticket voor het memorial museum. Hier was het erg druk. We hadden priority dus we waren zo binnen, dit is echt de moeite waard. Het museum is onder  de grond. Het is goed opgezet, je voelt echt de bedrukte sfeer.
Er zijn enkele ruimtes waar je een waarschuwing krijgt dat het erg confronterend kan zijn, er staan zelfs tissues klaar.
We hebben er bijna 2 uur rondgelopen, het is echt de moeite waard en ook goed dat je er weer ff aan die afschuwelijke gebeurtenis herinnert wordt .
Na het museum door naar Oneworld, de nieuwe tower.
Hier hadden we ook prioritytickets en dat was maar goed ook, het was afgeladen druk. We waren binnen 10 minuten boven, ook kregen we een iPad mee. Hier stonden de 4 windstreken op, als je daar op richte kreeg je de naam van de meest opvallende gebouwen te zien. Erg leuk gemaakt. Het was mooi en helder weer en dat heb je wel nodig voor het uitzicht. Het is prachtig , vanaf het moment dat je met de lift omhoog schiet tot en met het lunchen in het skyrestaurant. We hebben genoten, zowel van het magnifieke uitzicht als het lunchen in het restaurant met uitzicht over de Hudson. De prijs was niet misselijk, $100 voor 2 burgers , een biertje en een cocktail . Maar bij onze tickets kreeg je twee $15 coupons, dus dat verzachtte de pijn. 
Al met al, een geslaagde dag. Nog ff shoppen bij century21, wat drinken in Stonestreet tijdens happy hour en toen terug naar het hotel. Tote hose, dus op tijd naar bed.
Morgen een rondvaart langs Manhattan.

















Reacties

Een reactie posten